Skip to main content- FRI FRAKT & FRI RETUR ÖVER 500 KR -
wease_johanna_astrom

Johanna Åström 24-årigen som är bosatt i Funäsdalen och en av våra nya ambassadörer. Hon är inte bara snabb på skidor utan också med löparskorna på. Men då snackar vi inte vilken löpning som helst, utan fjällmarathon och s.k. motbakkeløp.

– Jag har i hela mitt liv älskat att springa, helst på stigar och i fjällterräng. Inget får mig att känna mig så fri som en sommarkväll på fjället med löparskor på fötterna. Tidigare har jag mest sprungit på känsla och inte haft någon särskild plan med min löpning. Det var under förra sommaren, då jag sprang mitt första halvmarathonlopp på Bagheera Fjällmaraton i Sälen och vann, som jag verkligen fick mersmak för att tävla.

På vinterhalvåret har Johanna tävlat och tränat längdskidor sedan barnsben så skidåkningen finns med i grunden. Men Johanna är en mångsysslare. Hon har åkt både Vasaloppet och Nattvasan, där hon var snabbaste dam. Hon har även hunnit med att testa skidalpinism, blivit helt frälst och ska nu följa med landslaget på nästa träningsläger i december.

Johanna om bästa skidåkningen: Funäsfjällen. Med 300 km preparerade leder kan man välja och vraka och man kan åka på olika ställen varje dag. En favorittur på våren är att starta från Bruksvallarna, skata upp till Kariknallen och därefter åka över kalfjället till Fjällnäs. Hemåt kan man ta vägen via Tänndalen, ta ett våffelstopp på Andersborg och sedan fortsätta hemåt över fjället.

wease_johanna_astrom
wease_johanna_astrom

Johannas tre tips till dig som vill bli en bättre fjällöpare:

  1. Träna på att gå snabbt i uppförsbackar – det sparar man både energi och tid på!
  2. Lämna klockan hemma – fokusera inte på en snabb kilometertid utan var hellre ute så länge som möjligt och njut av allt fint som fjället har att erbjuda.
  3. Ta gärna med dig något gott att äta under passet – då har du nåt att se fram emot och kan vara ute nästan hur länge som helst.

Johannas favoritplagg i Wease kollektionen är västen. Den är lätt, tar ingen plats i vätskebältet och är en riktig livräddare under kyliga turer.

Följ Johannas spännande karriär: @johannaaastrom jojjan.co